Signering avtale NAM & MTNC

Onsdag 5. september signerte NAM (Nordic Additive Manufacturing AS) og MTNC avtalen om utvikling av minifabrikk 1 innen additive manufacturing.

 

Totalt skal MTNC inneholde fire til seks modulbaserte, fleksible og rekonfigurerbare avanserte minifabrikker, også kalt “fremtidsfabrikker”. Den første minifabrikken er rettet mot additiv tilvirking, en samling av ulike prosesser for bygging av mekaniske deler fra en digital modell av produktet. Denne fremtidsfabrikken blir en pilot for øvrige minifabrikker med digitalisering, organisering og avanserte produksjonsprosesser som tema.

Med på laget

– Vi har kommet godt i gang med å sette opp første minifabrikk i bygning 273 i industriparken. Per i dag har vi flyttet inn blant annet utstyr til friksjonssveising og Hybond-maskninen (fast fase sammenføyningsteknologi for aluminium-stål og aluminium-aluminium). Vi er veldig glad for å ha NAM også med på laget nå, sier Svein Terje Strandlie, adm. dir. i SINTEF Manufacturing.

Ledende på additiv tilvirking

NAM er det første norske selskapet som implementerer laser metal deposition teknologi for additiv tilvirking. – Avtalen er et viktig skritt for begge partnere, og gir store synergier for alle brukere av våre tjenester og vårt kompetansemiljø. Sammen bygger vi Norges ledende miljø for forskning, utvikling og industrialisering av additive prosesser og nye teknologier og konsepter.

Om NAM

NAM er en joint venture med mange eiere fra industriklyngen NCE Raufoss og eksterne partnere, med ambisjon om å få rask vekst og en ledende posisjon internasjonalt innen industriell anvendelse av additive prosesser mot de mest krevende kunder. Her kan du lese mer om bedriften.

Adm. dir. Svein Terje Strandlie i SINTEF Manufacturing og styreleder Tor Henning Molstad i NAM tar hverandre i hånda for å markere starten på samarbeidet. Foto: MTNC