Besøk av to ministere

En spesiell dag på Raufoss i dag, mandag 24. juni. Vi fikk besøk av både forsvars- og kunnskapsministeren.

 

Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen kom til Innlandet for å besøke småbedrifter på Raufoss og Moelv. Mens det var strålende sol og blå himmel ute, fikk ministeren en omvisning i forsøkshallen til SINTEF Manufacturing, der Nordic Additive Manufacturing (NAM) har sine maskiner. Under en kopp kaffe fikk ministeren treffe representanter fra blant annet Nammo, Total Defence Group, Molstad Modell & Form, Tune produkter, NAM og SINTEF.

Kunnskapsminister Jan Tore Sanner besøkte Forskerfabrikkens sommerskole i Gjøvik og katapult-senteret Manufacturing Technology på Raufoss. Representanter fra blant annet Benteler, Raufoss Technology, Fagskolen Innlandet og SINTEF holdt innlegg, med “Omstilling og livslang læring” som tema, og ministeren fikk en spennende omvisning i 2. etasje, hvor vi bygger landets første Læringsfabrikk.

Besøket av både forsvars- og kunnskapsministeren hadde særlig fokus på bransjeprogrammet, som også er en del av regjeringens SMB-turne “Småbedriftslivet”, som offisielt starter tirsdag.

– Regjeringen vil ha en enklere hverdag for småbedriftene. De skaper arbeidsplasser og verdier for Norge, og holder hjulene i gang i norsk økonomi. Vi har en ambisjon om at det skal bli enda enklere å starte, omstille, fornye og drive disse bedriftene. Det er derfor nyttig for oss å høre mer om hvordan hverdagen deres er, sa forsvarsminister Frank Bakke-Jensen under besøket i dag.

– Vi har gjennom samarbeid med alle bedrifter her på industriparken, delt på alt sammen. Skal jeg si ett ord som beskriver Raufoss og Innlandet, så er det “delingskultur”, det er det viktigste vi har, sa Morten Brandtzæg fra Nammo under besøket.

Klikk her for å se flere bilder

Klikk her for å se video-materialet

 

Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen ankommer ved SINTEF Manufacturing. Foto: MTNC