Forsvarsministeren og kunnskapsministeren besøker Raufoss

Mandag 24. juni besøker både forsvarsminister Frank Bakke-Jensen og kunnskapsminister Jan Tore Sanner Raufoss Industripark og katapult-senteret Manufacturing Technology.

 

Forsvarsministerens program

Frank Bakke-Jensen kommer til å besøke småbedrifter på Raufoss og Moelv

– Regjeringen vil ha en enklere hverdag for småbedriftene. De skaper arbeidsplasser og verdier for Norge, og holder hjulene i gang i norsk økonomi. Vi har en ambisjon om at det skal bli enda enklere å starte, omstille, fornye og drive disse bedriftene. Det er derfor nyttig for oss å høre mer om hvordan hverdagen deres er, sier forsvarsminister Frank Bakke-Jensen.

Flere av bedriftene som forsvarsministeren besøker er aktuelle for å levere produkter til Forsvaret eller som underleverandører til annen forsvarsindustri.

Regjeringen arbeider med en strategi for små og mellomstore bedrifter, som kommer til høsten.

09.00-10.30
Forsvarsministeren kommer til Raufoss. Oppmøte ved bygning 100, SINTEF Manufacturing.

Disse vil gi orienteringer:
Total Defence Group
SINTEF Manufacturing
Nordic Additiv Manufacturing
Molstad Modell & Form
Tune produkter

11.15-13.00
Forsvarsministeren ankommer Moelv. Oppmøte ved CHS NOR.

Han møter:
CHS NOR
Ringsaker Industriservice
Rub-Tech

13.45-15.00
Forsvarsministeren besøker også Forsvarets personell- og vernepliktssenter på Hamar.

 

Kunnskapsministerens program

Jan Tore Sanner kommer til å besøke sommarskole og lokale verksemder i Gjøvik og på Raufoss

Måndag 24. juni kjem Sanner til Innlandet. Statsråden skal først opne Forskarfabrikkens sommarskole for 26 unge forskarar. Deretter reiser han vidare til Ecura for å lære om korleis dei arbeider med rettleiing og individuelle opplegg i skolen. Dagen blir avslutta på Raufoss Industripark kor statsråden får ei innføring i nettverket for små- og mellomstore verksemder i parken. Statsråden skal også få lære om korleis eit nytt bransjeprogram mellom verksemda og Fagskolen Innlandet skal gi fleire tilsette målretta opplæring og kompetanse.

09.00-10.00
Sanner opnar og besøker Forskarfabrikkens sommarskole på Gjøvik, i samarbeid med mellom anna NITO og Tekna. Sommarskolen er eit samarbeid mellom Forskarfabrikken og Vitensenteret Innlandet. Dette er ei av totalt 239 sommarskolar over heile landet som Forskarfabrikken arrangerer for 5. -7. klassingar.

10.15-11.15
Statsråden deltek på omvising og lunsjsamtale med tilsette og foreldre/føresette hos Ecura. Ecura er ein tilbydar av bo- og habiliteringstenester for personar med utviklingshemming, autismeforstyrringar og psykiske lidingar.

11.45-12.45
Omvising og orientering hos Raufoss Industripark med særleg fokus på bransjeprogrammet. Dette er også ein del av regjeringa sin SMB-turne “Småbedriftslivet” som startar offisielt tysdag.