6 millioner kroner til Manufacturing Technology

Katapult-senter Manufacturing Technology får tildelt 6 millioner kroner i støtte fra Norsk katapult.


Regjeringen gir rundt 130 millioner kroner gjennom ordningen Norsk katapult for å videreutvikle dagens testsentre for næringslivet.

– Vi gir støtte til katapult-sentrene for at de kan teste ut ny kunnskap og teknologi, som gjør at norske bedrifter kan lykkes i fremtiden, sier næringsminister Iselin Nybø.

I dag er det fem katapult-sentre over hele landet.

Sustainable Energy på Stord får tildelt 45 millioner kroner. Det er et testsenter for fornybare energisystemer, og de er nylig valgt ut som testsenter for et større prosjekt med flytende vindmøller. Ocean Innovation i Bergen får tildelt 32 millioner kroner. Ved senteret tilbys blant annet utstyr til testing innen områder som fiskebiologi og vannkvaliteter.

Future Materials i Grimstad får tildelt 30 millioner kroner. De tilbyr utstyr og kompetanse innen materialutvikling. DigiCat i Ålesund får tildelt 17 millioner kroner. De er et sterkt nasjonalt kompetansemiljø innen digitale verktøy.

Manufacturing Technology på Raufoss får tildelt over 6 millioner kroner. Vi tilbyr utstyr og kompetanse innen produksjonsteknologi.

Les mer om tildelingen her


Foto: Manufacturing Technology