Ny daglig leder MTNC

Emma Østerbø har startet i jobben som daglig leder for Manufacturing Technology Norwegian Catapult Centre (MTNC) på Raufoss.


Emma har over 10 års erfaring fra prosjekter i Raufossindustrien, og et stort nettverk i Innlandet. Emma vil ha ansvar for å gjennomføre og organisere daglig drift i MTNC. Nedenfor finnes en liten oppdatering om katapultsenteret, samt en video med omvisning på bygget. Velkommen tilbake til oss, Emma. Vi gleder oss stort over å ha deg med på laget igjen!


Hei alle sammen,

Med stor ydmykhet, masse arbeidsglede og pågangsmot har jeg nå startet i jobben som daglig leder for Manufacturing Technology Norwegian Catapult Centre. Her kommer en liten oppdatering om ståa til alle dere som har vært litt involvert, masse engasjert og til dere som bare har hørt litt om katapultsenteret. 

Bygning 5 i Raufoss Industripark begynner å se ut som en moderne, litt røff og kul møteplass hvor det historiske arvet fra Raufossindustrien kan møte fremtiden. Tusen takk til alle som har vært innblandet i å få det på plass!  

De to nederste etasjene i bygget er nå så å si ferdig oppusset. Underetasjen er i bruk siden en god stund tilbake og inneholder et konferansesenter med kapasitet til om lag 300 personer. I tillegg vil Raufoss Industrihistoriske samlinger etablere seg i sørenden av underetasjen, der vil det nok drøye en stund før alt er på plass. I andreetasjen er LeanLab etablert og er allerede i gang med sine aktiviteter – LeanLab vil bli utviklet som en av katapultens minifabrikker etter hvert. Videre nordover i andreetasjen vil utstyret til en DesignLab med tilhørend VR-utstyr og muligheter for 3D-printing av prototyper snart være på plass sammen med Læringsfabrikken som fremst skal benyttes til opplæring av elever på videregående skole og fagskolestudenter. Den siste delen vil være litt tom til å begynne med, men opplæringskontoret etablerer seg med en del utstyr samt at minifabrikker på manufacturing og robotisering er under utvikling.

Men bygning 5 er bare en liten del av hele Manufacturingkatapulten. Så langt er også minifabrikker på Plast- og komposittproduksjon i bygning 68, Additive Manufacturing samt Friction Stir Welding i bygning 100 etablert og klare til bruk for å kaste raufosskompetanse ut til Norges mange små og mellomstore bedrifter. I tillegg kan MTNC i prinsippet spille på all infrastruktur og kompetanse i NCE Raufossbedriftene inkludert SINTEF Manufacturing.

En digital modell av både bygning 5 og hele industriparken er under utvikling. Hensikten med modellen er blant annet HMS-opplæring og veiviser, Lean Lab skal også bruke denne digitale modellen når det konseptet blir utviklet videre. Så nå kan vi snart følge med i en digitalmodell i mobilen når vi går mellom byggene i industriparken, det blir kult og veldig praktisk, ikke minst når vi skal finne frem mellom katapultsenterets ulike lokasjoner.

Klikk her for å se videoen