Eksperter i team – Aluminium for en lettere verden

Den 16. januar hadde vi besøk av 30 studenter fra 15 forskjellige fagretninger ved NTNU i Trondheim. Denne såkalte Landsbyen "Aluminium for en lettere verden" ledes av Professor Randi Holmestad.

 

Gruppa reiste hitt dagen før, og hensikten med turen var å få innblikk i aluminiumkompetansen i en industriell og produkt-nær sammenheng som Raufoss er kjent for.

Etter overnattingen på Badeland Gjestegård, og en kort spasertur til industriparken, startet dagen med en presentasjon fra Jon Sandvik (Raufossindustrien, Katapult og NCE Raufoss), Justin Riney (sammenføyning av aluminium, SINTEF), Trond Furu (Hydro Aluminium) og Geir Ringen (NTNU NAPIC). Deretter fikk studentene en omvisning hos Benteler og Steertec i deres produksjonsanlegg, og i etterkant samlet de seg på katapult-senteret igjen, for å høre på et siste spennende innlegg fra konstruksjonteknikkeksperten Tore Tryland i SINTEF.

Etter noe god mat og en siste kaffe, tok studentene RBK-bussen til Trondheim igjen. – Det var en utrolig flott og lærerik dag, sa en av de studenter da han gikk inn i bussen igjen. Og det var det! Tusen takk for besøket!

Studentene fra NTNU i Trondheim på katapult-senteret på Raufoss. Foto: MTNC